Joga počitnice

Joga počitnice ponavadi razdelimo v različne pakete, kjer vsak najde nekaj zase. Nastanjeni smo v vili z bazenom ali na plaži, kjer je dvakrat na dan vadba joge. Ljudje lahko izbirajo med več paketi in sicer:

DETOXJOGA paket

Dvakrat dnevno izvajamo vadbo dinamične vinyasa joge in po vsaki vadbi pijemo ingverjeve zvarke, ki pospešujejo izločanje toksinov. Zvečer si privoščimo kakšno raztrupljevalno masažo z eteričnimi olji, ki raztrupljajo telo (rožmarin, brin in limona),saj je ponavadi z nami tudi izkušen maser, ki našim strankam omogoča masaže v sami vili.

Hrana je seveda primerno lahka in temelji na svežem sadju in zelenjavi, energetsko močnimi in kalorično nizkimi smoothiji. Enkrat v tednu gremo na meditacije na sam krater vulkana, ki nam vlije nove moči za čiščenje telesa.

SURFJOGA (surfanje na valovih)

Surfjoga ponuja tečaj surfanja v kombinaciji joge enkrat dnevno – program je prilagojen za surfarje, ki rabijo določeno skupino mišic in sprostijo tiste, ki jih najbolj obremenjujejo med samim tečajem.

RELAXJOGA

Relaxjoga zajema paket za tiste, ki si želijo malce več prostega časa in kulinaričnih užitkov, ki jih otok Fuerteventura ponuja. V programu je ena vadba joge na dan in veliko zabave, izletov ali pa le branje dobre knjige nekje na samem.

 


Fuerteventura

Detoxjoga joga počitnice na Kanarskih otokih

IMG_0696 (2)Na otoku vetra, sonca in pozitivne energije se poleti  izvajajo različni programi in sicer nam najbolj zanimiv je definitivno detox joga.

Dan se začne z raztrupljanjem telesa, pitjem gline in aloaverinimi napitki. Dvakrat dnevno izvajanje joge, meditacije na sipinah in vulkanu. Joga se izvaja v manjših skupinah in že sama po sebi na tem otoku daje več kot pa v nekem urbanem okolju.  Veter čisti auro, vulkan nam omogoča da so meditacije globje in uspešnejše, ocean pa nas uči svobode in odpravlja meje nemogočega.

Seveda je prilagojena tudi prehrana, ki temelji na svežem sadju, zelenjavi, raztrupljevalnih smutijih in antioksidantih, kot je aloe vera. Otok je poln nasadov aloa vere, ki je eden najboljših raztrupljevalcev. Marsikdo ne ve da aloa vera spada med čebulnice in s pitjem njenega soka očiščujemo telo, za kožo je odlična saj spodbuja rast celic in pomlajuje. Pa še nasvet ; če je vonj kreme, gela ali soka po čebuli imate pravo aloa vero…

Povezave: www.fuerteyoga.com

Oneyina izkušnja: http://igriscezivljenja.net/blog/kanarski-otoki/BračMurterDrivenik