Učitelji

Urška Kodela LapanUrška Kodela Lapan se jogi predaja s strastjo. Ima leta izkušenj z vodenjem joge v svojem Ljubljanskem joga studiu, izvedbo počitnic in yoga oddihov.

Izobrazbo joga učiteljice je pridobila na učiteljskem treningu v Sivananda centru v Franciji. Od takrat je več let obiskovala delavnice Iyengar programa za učitelje v City joga centru v Ljubljani, in se izobraževala pri več priznanih joga učiteljih (D. Meloni, Ashtanga/Vinyasa yoga z Manju Jois, v Indiji z Sajeevan A.M., in začutila vseobsežnost joge z Markom Stephensom (USA) v Nemčiji.

 

Njena priljubljena zvrst joge je Vinyasa Flow joga, ki vedno temelji na pravilnih postavitvah.

Vadba z njo ni nikoli dolgočasna, nikoli enaka. Z uporabo joga pripomočkov se boste postavili pravilno v položaj. Ni pomembno kako daleč greste v položaju, pomembno je, kako greste. Urška vas bo vedno popravila, da boste pravilno v položaju, medtem ko boste delali s svojim telesom.

Razvila je tudi njen lastni stil joge – Detox joga. Vadba na višjih temperaturah (dosežena z IR paneli malenkostno nad telesno temperaturo) vam bo s pomočjo zasukov iztisnila strupe iz telesa, s pomočjo zdrave prehrane so hitro vidni rezultati dela na telesu vadečih.

Prebudite se in bodite Shakti!

 

Yulia Shapieva - yogahouse

Yulia Shapieva prihaja iz Rusije. Celo življenje se ukvarja z različnimi športi, se je z jogo prvič srečala pri svojih 14 letih – ko je joga iz vadbe prerasla v strast in je naredila učiteljski tečaj v Španiji, se je pridružila našemu teamu. Govori slovensko, rusko, angleško in špansko. Je vedno pozitivna in dobre volje.V jogi je našla samo sebe, umirila svoje misli in spoznala svoje telo. Joga ji daje ne samo moč in energijo, ob tem pa verjame, da je joga razvojni proces, ki nima meja – zato si želi, da jo spoznate in napredujete skupaj.

Yulia pravi:

Joga primerna za vsakogar, ne glede na leta, spol, športno pripravljenost in izkušnje. Joga ni tekmovanje in ni pomembno, kdo naredi položaj boljše. Vsak naj dela najbolje, kar lahko – zase, za svoje telo. Ko stopiš na jogamat, je pomembno, da se osredotočiš na svoje dihanje, strahove – misli pa pustiš izven dvorane. Z vadbo joge si povrneš zaupanje vase, hkrati pa uzivaš v gibanju in sproščanju. To naj bo čas samo zate!

 

Pia piskernik - shakti joga house   Pia Piskernik:

Z jogo sem se začela ukvarjat leta 2017, ko sem po spletu težkih okoliščin spet iskala samo sebe. In v tem sem se našla. Leta 2019 sem v Španiji tudi naredila YTT -200, mednarodno licenco za učitelja joge, ki mi je odprla vrata v svet joge. Čeprav joga trenutno ni moje glavno delo, ga opravljan z največjo ljubeznijo in veseljem, ker vem da na vsakodnevni ravni spreminja življenja – meni in mojim učencem.

 

Lovro Čampa I

Lovro Čampa

Živjo sem Lovro, prihajam iz Kočevja in sem star 37 let.

Vse življenje se ukvarjam s športi, začel sem z rokometom pri 8ih letih in nato pri 15ih presedlal na boks, ki sem ga treniral do 29ga leta, ko sem si poskodoval desno roko. Takrat sem prvič poskusil z jogo, ker zdravniki niso našli vzroka za težave moje roke.
Že po nekaj obiskih sem zacutil olajšanje in sicer takrat nisem vedel zakaj – sem pa vedel, da mi pomaga in nadaljeval s prakso vse pogosteje.
Danes težav z roko ni več, odkril sem pa več kot le fizično olajšanje – dobil sem nazaj sebe, ljubezen do življenja in vseh živih bitij.
Odločil sem se da naredim tečaj za učitelja joge in predam naprej ljudem del tega, kar se je zgodilo meni. JOGA, združitev dveh (mene in vesolja).
Pot me je odnesla na šolanje v Rishikesh v Indijo v šolo joga Vini, ki temelji na 5000 let stari tradiciji Hatha joge.
Glavna tema pa je poznavanje hrbtenice, njenih navad in zdravljenje njenih napak, ki jih ljudje pridobimo skozi leta prisilne drže v službi, športu, doma….
Poučujem yogo Vini, Pranayamo (dihalne tehnike), Hatha flow yogo, ki jo tudi sam izvajam najraje
Zame je joga več tisoč let stara tradicija, ki jo jemljem za sveto in pri kateri pustim EGO doma in ne odkrivam tople vode.
Na mojih urah boste doživeli Indijo🙏
Lovro Čampa II Lovro Čampa III