Učitelji

Urška Kodela LapanUrška Kodela Lapan se jogi predaja s strastjo. Ima leta izkušenj z vodenjem joge v svojem Ljubljanskem joga studiu, izvedbo počitnic in yoga oddihov.

Izobrazbo joga učiteljice je pridobila na učiteljskem treningu v Sivananda centru v Franciji. Od takrat je več let obiskovala delavnice Iyengar programa za učitelje v City joga centru v Ljubljani, in se izobraževala pri več priznanih joga učiteljih (D. Meloni, Ashtanga/Vinyasa yoga z Manju Jois, v Indiji z Sajeevan A.M., in začutila vseobsežnost joge z Markom Stephensom (USA) v Nemčiji.

 

Njena priljubljena zvrst joge je Vinyasa Flow joga, ki vedno temelji na pravilnih postavitvah.

Vadba z njo ni nikoli dolgočasna, nikoli enaka. Z uporabo joga pripomočkov se boste postavili pravilno v položaj. Ni pomembno kako daleč greste v položaju, pomembno je, kako greste. Urška vas bo vedno popravila, da boste pravilno v položaju, medtem ko boste delali s svojim telesom.

Razvila je tudi njen lastni stil joge – Detox joga. Vadba na višjih temperaturah (dosežena z IR paneli malenkostno nad telesno temperaturo) vam bo s pomočjo zasukov iztisnila strupe iz telesa, s pomočjo zdrave prehrane so hitro vidni rezultati dela na telesu vadečih.

Prebudite se in bodite Shakti!

 

Yulia Shapieva - yogahouse

Yulia Shapieva prihaja iz Rusije. Celo življenje se ukvarja z različnimi športi, se je z jogo prvič srečala pri svojih 14 letih – ko je joga iz vadbe prerasla v strast in je naredila učiteljski tečaj v Španiji, se je pridružila našemu teamu. Govori slovensko, rusko, angleško in špansko. Je vedno pozitivna in dobre volje.V jogi je našla samo sebe, umirila svoje misli in spoznala svoje telo. Joga ji daje ne samo moč in energijo, ob tem pa verjame, da je joga razvojni proces, ki nima meja – zato si želi, da jo spoznate in napredujete skupaj.

Yulia pravi:

Joga primerna za vsakogar, ne glede na leta, spol, športno pripravljenost in izkušnje. Joga ni tekmovanje in ni pomembno, kdo naredi položaj boljše. Vsak naj dela najbolje, kar lahko – zase, za svoje telo. Ko stopiš na jogamat, je pomembno, da se osredotočiš na svoje dihanje, strahove – misli pa pustiš izven dvorane. Z vadbo joge si povrneš zaupanje vase, hkrati pa uzivaš v gibanju in sproščanju. To naj bo čas samo zate!